Almeerse Weelde

Almeerse Weelde is een initiatief van Almeerse boeren en burgers die gepassioneerd en ambachtelijk bezig zijn met voedsel uit hun eigen omgeving. Almere heeft veel moois en heerlijks te bieden; dat laten we graag zien. Zo zijn er stadsboeren, jammakers, koekenbakkers...


Almeerse Weelde is een initiatief van Almeerse boeren en burgers die gepassioneerd en ambachtelijk bezig zijn met voedsel uit hun eigen omgeving. Almere heeft veel moois en heerlijks te bieden; dat laten we graag zien.

Zo zijn er stadsboeren, jammakers, koekenbakkers, kruidenkenners, notenrapers, kunstenaars, wolspinners en ambachtslieden. Wij zijn met elkaar verbonden door onze liefde voor de Almeerse natuur, de (stads)landbouw en de mooie producten die daaruit voortkomen. Wij delen dit graag met andere inwoners van Almere.

Heb je zin om mee te doen? Kom dan met ons:

  • Wildplukken; samen plukken in de natuur
  • Gezellig een middag jam of pesto maken
  • Kennis delen over bv. voedselconservering, vindplaatsen, recepten, nieuwe producten maken.
  • Apparatuur delen zoals een notenpelmachine, een sappers, een graanmolen, een honingslinger etc.

Naast beleving en bewustwording vinden wij het versterken van de Almeerse economie ook belangrijk. Hier werken we aan door elkaars producten te verkopen, workshops aan te bieden, catering te verzorgen, kerstpakketten en relatiegeschenken samen te stellen.

Dit doen wij liever niet alleen. Maak je ook producten uit het Almeerse landschap? Sluit je dan bij ons aan.Kenmerken