De Bioakker

Jan van Arragon
Midden in Zutphen ligt de Oogsttuin, voorheen Pluktuin. Een prachtig stuk grond, waar leden zelf oogsten en meewerken. Het werken op de akker is aangenaam en helend; dicht bij de aarde, dicht bij de groente die je straks zelf gaat...


Midden in Zutphen ligt de Oogsttuin, voorheen Pluktuin. Een prachtig stuk grond, waar leden zelf oogsten en meewerken. Het werken op de akker is aangenaam en helend; dicht bij de aarde, dicht bij de groente die je straks zelf gaat bereiden. Vroeger hoefde meewerken niet persé, maar daar ben ik van af gestapt. Dit jaar is de opzet veranderd. Meer over de Oogsttuin elders op deze site.

In Voorst bewerk ik een perceel van 2 ha groot. Deze akker wordt al meer dan 20 jaar biologisch bewerkt, zonder dierlijke mest.
De grondsoort is rivierklei, variërend van licht tot zwaar. Ideaal voor vele groenten!

Daarnaast teel ik op een hele mooie zandgrond in Almen. Door groenbemesting met tuinbonen neemt de vruchtbaarheid daar enorm toe. Het is een zwarte oude es-grond en de akker wordt al 14 jaar biologisch bewerkt.

Alle drie percelen worden minstents 1 keer per jaar door de Skal gecontroleerd.



Kenmerken