De Dijklandhoeve

Dit groene pareltje ligt aan de rand van de wijk Aa-landen en vormt de toegang tot het natuurgebied aan de noordzijde van de stad, langs het Westerveldse bos, het Zwarte water en de Vecht. Er is een erf met een boerderijwinkel, een aantal ruime schuren en veel land om de boerderij. Fietsroute...


Dit groene pareltje ligt aan de rand van de wijk Aa-landen en vormt de toegang tot het natuurgebied aan de noordzijde van de stad, langs het Westerveldse bos, het Zwarte water en de Vecht. Er is een erf met een boerderijwinkel, een aantal ruime schuren en veel land om de boerderij. Fietsroute Rondje Zwolle loopt praktisch langs de akkers.

De Dijklandhoeve is een gemengd biologisch boerenbedrijf. Op de Dijklandhoeve vind je de zelfoogsttuinen Bloementuin Zwolle en Fruit van Nien. De Mobiele Boer melkt hier zes MRIJ-koeien en ook loopt er jongvee van De Huppe. Er lopen schapen van De Vreugdehoeve in de weiden. We runnen hier een boerderijwinkel met een compleet versassortiment en droogwaren. Het is een plaats voor ontmoeting met een kop koffie, voor zorg en voor re-integratie. Op de Dijklandhoeve vind je de inpakruimte voor onze pakketten en het is ook een afhaallocatie voor de pakketten.

De Dijklandhoeve wordt meer en meer het ‘uithangbord’ van de Stadslanderijen en alle boeren in de omgeving die daar hard aan meebouwen. We hebben de boerderij vanaf begin 2019 in pacht gekregen van de gemeente. Zo kunnen wij de komende jaren hier onze ambities verder vormgeven."

Openingstijden

Winkel: Do 12.00-17.00 uur, Vr en Zat 10.00-17.00 uur
Melktap De Mobiele Boer: in de zomer 8.00 tot 20.00 uur
Fruittuin van Nien: in plukseizoen wo, vr 14.00-17.00 uur, za 10.00-17.00 uur
Bloementuin Zwolle: in plukseizoen vr 14.00-17.00 uur, za 10.00-17.00 uur