Dorpstuin in Diphoorn

In het landelijke Diphoorn is in het voorjaar van 2012 een enthousiaste groep vrijwilligers gestart met de Dorpstuin van Diphoorn. In deze tuin worden met veel aandacht en liefde voor de natuur op kleine schaal groenten, (klein) fruit en kruiden gekweekt zonder gebruik...


In het landelijke Diphoorn is in het voorjaar van 2012 een enthousiaste groep vrijwilligers gestart met de Dorpstuin van Diphoorn. In deze tuin worden met veel aandacht en liefde voor de natuur op kleine schaal groenten, (klein) fruit en kruiden gekweekt zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en niet-organische meststoffen.
Het motto van de Dorpstuin is dan ook: Gezond van eigen grond! De seizoenen bepalen wat er in de Dorpstuin geoogst kan worden en daarom kunt u het hele jaar door genieten van (h)eerlijke producten uit de streek.

Dat het idee achter de Dorpstuin ook door anderen erkend wordt bewijst wel dat we in 2013 in de wedstrijd Groen Dichterbij uit 16 kandidaten verkozen werden tot Icoonproject van Drenthe. Groen Dichterbij is een landelijke wedstrijd die georganiseerd wordt door o.a. het Oranjefonds en de Nationale Postcodeloterij. Maar vanaf begin 2014 mochten we ons ook nog Kern met Pit noemen. Ook dit is een landelijke wedstrijd, die jaarlijkse georganiseerd en gestimuleerd wordt door de KNHM.
Met het winnen van deze prijzen konden we de tuin verder ‘professionaliseren’, uitbreiden en een prachtige kapschuur neerzetten en bovendien was de erkenning een enorme stimulans om door te gaan.

De Dorpstuin van Diphoorn is niet alleen een gezamenlijke moestuin, maar is ook een centrale ontmoetingsplek, waar mensen zich welkom en nuttig voelen en waar het ook fijn is om naar toe te gaan. Want iedereen, jong en oud, is van harte welkom om mee te werken aan de Dorpstuin, van het zaaien en oogsten tot de verkoopaardappelen bieslook bindsla courgette doperwten heilig boontje kapucijners komkommer kropsla lavas naaldbonen Oldamster witte bonen paksoi palmkool pastinaak peultjes pluksla pompoen raapstelen radijs rode bessen rode biet rode kool rozemarijn rucola salie savooiekool snijbiet snijbonen snijsla spinazie stamslabonen tuinbonen uien veldsla venkel wortelen

Kenmerken