Elsgeesterhof

Ingrid & Jacqueline
Aan de rand van Voorhout, op de plek waar Nieuw Boekhorst gebouwd gaat worden realiseren we een TIJDELIJKE Elsgeesterhof. Op deze mooie plek kun je onder begeleiding van Ingrid Verdegaal & Jacqueline Bader samen tuinieren en oogsten. Ingrid heeft, na jaren werkzaam...


Aan de rand van Voorhout, op de plek waar Nieuw Boekhorst gebouwd gaat worden realiseren we een tijdelijke Elsgeesterhof. Op deze mooie plek kun je onder begeleiding van Ingrid Verdegaal & Jacqueline Bader samen tuinieren en oogsten.

Ingrid heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, het roer omgegooid. Het werd tijd voor iets anders en omdat de volkstuin al jaren haar favoriete hobby is koos zij voor het telen van groente op milieuvriendelijke wijze.

Jacquelines grote passie is bloemen telen. Ook zij heeft een volkstuin bij Volkstuinvereniging Elsgeest. Samen besloten de dames de krachten te bundelen en zo Elsgeesterhof uit te breiden met een bloemenaandeel. Het bloemenaandeel is vanaf medio juni 2021 te plukken.

Het doel is niet alleen om samen kleinschalig en op milieuvriendelijke wijze en lokaal groente, fruit en bloemen te telen maar ook om met elkaar van Elsgeesterhof een plek te maken waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. In ruil voor een financiële bijdrage, in de vorm van een oogstaandeel, verzorgt en organiseren de tuinders de oogst en geven zij inzage in de boekhouding.Kenmerken