Heihoeve

Ceciel Nijenhuis
Aan de rand van Lettele ligt een idyllische boerderij uit 1908:de Heihoeve.Als je aan komt rijden over de Spanjaardsdijk, valt meteen het grote woonhuis en de kapschuur op, ingesloten door...


Aan de rand van Lettele ligt een idyllische boerderij uit 1908:
de Heihoeve.

Als je aan komt rijden over de Spanjaardsdijk, valt meteen het grote woonhuis en de kapschuur op, ingesloten door de omliggende weilanden. Als je het terrein op komt merk je al snel de grote bedrijvigheid; mensen komen langs met kruiwagens met mest, een paard aan het halster, kratten vol pas geoogste groente en er wordt druk gesleuteld aan landbouwmachines. Snuif een keer de geur op van pas gemaaid gras, uitgemeste varkensstallen en vooral van de gezellige sfeer en je weet dat je op de Heihoeve bent.

 

Maar dan begint het pas, want wie een rondleiding krijgt over het uitgestrekte gebied van de Heihoeve zal ogen en oren te kort komen. Zo wordt er vee gehouden variërend van koeien en varkens tot schapen en paarden. Maar ook kleinere dieren zoals kippen en konijnen.
De Heihoeve is een ecologisch land- en tuinbouwbedrijf.

Dat betekent dat alle dieren ruime oppervlakten hebben om te leven en de varkens bijvoorbeeld heerlijk in de modder kunnen liggen de hele dag....  

Naast de verblijven voor de dieren omvat de Heihoeve een groot stuk tuin waar allerhande groenten verbouwd worden. Met de verschillende seizoenen kun je van alles tegenkomen; worteltjes, snijbiet, sla, peultjes, selderij, raapstelen, rabarber, te veel om op te noemen. 

Je kunt altijd vrijblijvend op de Heihoeve komen kijken als je geinteresseerd bent in ecologische land- en tuinbouw, als je groenten wilt kopen of als je een plek zoekt om te werken. De Heihoeve is namelijk een dagactiviteitencentrum waar mensen met psychiatrische beperkingen aan het werk kunnen.

groenten, groentepakkettenKenmerken