Mosterdmakerij de Braakhekke

Aan de Braakhekkeweg in Harfsen bevindt zich mosterdmakerij de Braakhekke. Hierwordt nog op ambachtelijke wijze mosterd gemaakt. Gerard en Janneke Zoetbrood hebben hier hun eigen mosterdmakerij opgezet. In april 2012...


Aan de Braakhekkeweg in Harfsen bevindt zich mosterdmakerij de Braakhekke. Hierwordt nog op ambachtelijke wijze mosterd gemaakt. Gerard en Janneke Zoetbrood hebben hier hun eigen mosterdmakerij opgezet. In april 2012 zijn zij gestart met de productie van de Braakhekke mosterd, genoemd naar de naam van hun boerderij in het Gelderse Harfsen.

Gerard en Janneke maken de mosterd met veel liefde en passie. Door het gebruik van speciale kruiden ontstaan de lekkerste smaken. Omdat mosterdmakerij de Braakhekke alleen werkt met natuurlijke ingrediënten en zonder toevoegingen van E-nummers en bindmiddelen, is het een bijna logische en ambachtelijke mosterd.

Je kunt mosterd eten bij de kaas, maar ook bij beenham, zalm en kip smaakt het verrukkelijk. Ook kun je met mosterd vlees, vis en kip marineren of wacht dacht u van een soep of dressing maken. Liever iets minder pittig? De mosterdmayonaise is een echte aanrader en zeer geliefd bij kinderen.

Assortiment

Verkrijgbaar in potjes van 45 – 100 – 175 – 250 gram

of in groot verpakking van 750 gram tot 3 kg.

✔ Mosterd grof; een pittige mosterd met hele mosterdzaden

✔ Mosterd honing-dille; een zachte mosterd met een zoete smaak en met echte honing. Heerlijk op oude kaas en zalm

✔ Mosterd knoflook; een specifieke smaak voor de liefhebber

✔ Mosterd ui; heerlijk op de stamppot of ddor een balletje gehakt

✔ Mosterd fijn; ouderwets lekkere mosterd

✔ Mosterd olijf-basilicum; heerlijke mediterrane smaak heerlijk voor bij de hapjes en buffet

✔ Mosterd tomaat; eventueel olijfolie toevoegen en u heeft een heerlijke tapenade of dressing voor salades.

Of smeer uw braadvlees eens in en laat u verrassen.

✔ Ouderwetse “ oma’s jam “ in vele smaken

✔ Courgette schijfjes in het zoet zuur: heerlijk bij salades, pasta’s en stamppot

✔ Beroemd is onze Mosterdmayonaise in de smaken honing-dille en knoflook. Een goed combinatie bij vis, vlees en gevogelte of als heerlijke toevoeging bij al uw snacks.

✔ Overheerlijke TRUFFELMAYO gemaakt van een truffeltapenade met echte zwarte zomertruffel. Heerlijk bij koud vlees of vis, als dipper of door uw salades.

✔ Uit eigen keuken onze ambachtelijke gevulde boeren soepen. In potten van 0,7 ltr in de smaken mosterd – tomaat – champignon – ui – snert – asperge



Kenmerken