Bosbieten per bos - De Buurman Verslokaal
Groenten

Dit product komt uit Flevoland. Voor dit product werken we aan traceerbaarheid op bedrijfsniveau. Bosbiet is de jonge zomerbiet met een frisse, zoete smaak. De rode biet is het kleine broertje van de suiker- en de voederbiet. Rode bieten hebben meestal een ronde vorm. Daarnaast bestaan er ook vari


Dit product komt uit Flevoland. Voor dit product werken we aan traceerbaarheid op bedrijfsniveau.

Bosbiet is de jonge zomerbiet met een frisse, zoete smaak.

De rode biet is het kleine broertje van de suiker- en de voederbiet. Rode bieten hebben meestal een ronde vorm. Daarnaast bestaan er ook variëteiten met langwerpige vormen en met geel en wit vruchtvlees. De gele exemplaren zijn frisser van smaak en worden vaak in een salade gebruikt. De rode biet wordt gedurende het hele jaar aangeboden. Er is een verschil tussen zomer- en winterbieten. Zomerbieten zijn vrij klein ten opzichte van de winterbieten.

Ook het loof van de bosbiet is prima te gebruiken.

Het frisse blad van de bosbiet is erg lekker en gezond. U kunt dit prima gebruiken in diverse gerechten: Gebruik een beetje loof (blad en stengel) van de bosbiet fijngesneden in salades. De zoetige, zachte smaak is een heerlijke, verrassende en kleurrijke combinatie met groene sla. Snijd het loof van de bosbiet in reepjes en bak het licht mee in een roerbakschotel. Heeft u de bietjes gekookt, dan kunt u het fijngesneden loof, een gesnipperd uitje en de in stukjes gesneden bietjes nog 5 min. met een scheutje olie en azijn laten stoven.Rauwe bieten moeten eerst grondig gewassen worden. Kook de bieten in ruim water.

Voor zomerbieten moet men ongeveer 25 minuten kooktijd rekenen. Winterbieten zijn pas gaar na 1,5 tot 2 uur. Na het koken dienen ze afgekoeld te worden onder koud water. Gekookte bieten moeten enkel nog ontveld en in stukjes gesneden worden en verwerkt worden in het gekozen recept.

De zoete smaak van bietjes is op veel manieren combineren. U kunt ze bakken, stoven / koken, grillen of als salade eten.