Oerkefir - Raw Milk Company
Overig » Overig

Onze oerkefir is, zonder twijfel, de allergezondste zuiveldrank die nu commercieel in Nederland wordt gemaakt. Dit is de kefir zoals hij van oudsher gemaakt werd: door rauwe melk te fermenteren met behulp van kefirkorrels (in de volksmond ‚het kefirplantje‚' genoemd) in plaats van kefirculturen in p


Onze oerkefir is, zonder twijfel, de allergezondste zuiveldrank die nu commercieel in Nederland wordt gemaakt. Dit is de kefir zoals hij van oudsher gemaakt werd: door rauwe melk te fermenteren met behulp van kefirkorrels (in de volksmond ‚het kefirplantje‚' genoemd) in plaats van kefirculturen in poedervorm. Deze drank is door onze zoon Koen geoptimaliseerd als afstudeerproject binnen ons bedrijf. Raw Milk Company is voor zover wij weten het enige bedrijf in de EU dat een kefir maakt van rauwe melk met het kefirplantje als startcultuur. In Oost-Europa (waar de kefirkorrels vandaan komen) is het gebruik van de kefirkorrels meer gebruikelijk, maar wordt gepasteuriseerde melk gebruikt.

De oerkefir is verkrijgbaar bij alle natuurvoedingswinkels in Nederland. U kunt hier uw dichtstbijzijnde verkooppunt vinden.

Omdat onze oerkefir van rauwe melk is gemaakt behoud het alle goede eigenschappen van rauwe melk, maar door het fermentatie proces is het veel langer houdbaar en heeft het nog veel meer voordelen.

In melk zit van nature vitamine K2. In gefermenteerde volle zuivel, waaronder oerkefir, zit veel meer van deze in vetoplosbare vitamine K2 dan in magere of halfvolle kefir. Vitamine K2 speelt een belangrijke rol bij je calciumhuishouding. Het zorgt ervoor dat calcium op de juiste plaats in je lichaam komt, zoals je botten en tanden.

De fermentatietijd van onze oerkefir is 36 uur. Hierdoor kunnen mensen met een lactose-intolerantie onze kefir vaak wel verdragen, doordat het enzym lactase niet stuk gegaan is door verhitting en kan dit enzym de lactose (melksuiker) afbreken. De kefir-organismen breken ook een deel van de in melk aanwezige voedingstoffen af, zoals lactose en melkeiwitten, waardoor het makkelijker verteerbaar wordt.

De micro-organismen maken een scala van B-vitaminen en vitamine K2 aan. Samen met de vitaminen A, D en K2 die van nature in melk zitten, heb je dus te maken met een bijna compleet pakket aan vitaminen. Fermentatie van melk verhoogt ook het gehalte tryptofaan. Dit aminozuur is onder andere de grondstof van serotonine, een gelukshormoon, wat op zijn beurt weer de voorloper is van het slaaphormoon melatonine.

Tenslotte maken de micro-organismen in oerkefir een uniek soort voedingsvezel genaamd kefiran. Hier gedijen darmbacteriën goed op.

De ideale bewaartemperatuur voor onze producten is 4 graden Celcius.De PET-fles is vrij van BPA en ftalaten.



€ 3,30

Koop onze producten bij