Paprika
Groenten

Op dit bedrijf van 7 hectare worden groene paprika’s geteeld. De kleur groen heeft iedere paprika in het beginstadium. Eigenlijk worden ze op dit bedrijf dus geoogst als de paprika’s nog niet rijp zijn. Na een periode van ongeveer 4 -5 weken worden de paprika’s geoogst. Dit is de periode...


Op dit bedrijf van 7 hectare worden groene paprika’s geteeld. De kleur groen heeft iedere paprika in het beginstadium. Eigenlijk worden ze op dit bedrijf dus geoogst als de paprika’s nog niet rijp zijn. Na een periode van ongeveer 4 -5 weken worden de paprika’s geoogst. Dit is de periode van een hele kleine paprika tot een ‘rijpe’ groene paprika. Wanneer de paprika langer dan 4-5 weken aan de plant hangt, zal deze, in ons geval, rood worden. Het is namelijk per ras verschillend wat voor kleur de paprika krijgt na de periode van 4-5 weken. De bekendste kleuren zijn groen, rood en geel. Deze kleuren zijn veelal in stoplichtverpakkingen te vinden in de supermarkt.

Het oogstseizoen duur ongeveer van maart tot en met oktober. Eind oktober/ begin november is het tijd om de planten te ruimen om plaats te maken voor nieuwe planten. Elk jaar komen er dus nieuwe planten. Deze worden in de periode van de kerstvakantie geplant. Er worden jaarlijks 173000 planten geplant. Elke plant zal 3 stengels krijgen die allemaal aan een eigen touw omhoog groeien. Elk jaar moeten er dan ook 519000 touwtjes worden gehangen.

Jaarlijks wordt er, in totaal, ongeveer 2,75 miljoen kilogram paprika’s geoogst.

De planten krijgen voeding toegediend door middel van druppelslangen die in de goot liggen waar de paprikaplanten op steenwolmatten op staan. Elke plant is door middel van een steker verbonden met de druppelslang. Het overschot aan water/ voeding wordt opgevangen en hergebruikt. Het water wat aan de planten wordt toegediend, wordt ontsmet alvorens het gebruikt wordt. Dit wordt gedaan om de verspreiding van schadelijke bacteriën en schimmels tegen te gaan.

Er wordt op dit bedrijf gebruik gemaakt van biologische bestrijding. Dit houdt in dat er beestjes worden uitgezet die schadelijke beestjes uitschakelen. Wanneer er toch ergens schadelijke beestjes worden waargenomen, zal er direct plaatselijk een natuurlijke vijand worden uitgezet. Zo kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot het minimum beperkt worden.



Koop onze producten bij