Rauwmelkse boerenkaas van Ekoboerderij De Eerste
Zuivel » Zuivel

Waar zouden we zijn zonder Eko Boerderij "De Eerste"? Het begon allemaal met Gerrit Marsman. In het begin van de '80 nam hij het bedrijf in Marknesse over van vader...


Waar zouden we zijn zonder Eko Boerderij "De Eerste"? Het begon allemaal met Gerrit Marsman. In het begin van de '80 nam hij het bedrijf in Marknesse over van vader Gerrit Marsman. Hij schakelde het melkveebedrijf om naar biologisch en heeft veel betekend (en nog!) voor de hele biologische sector. Vraag maar aan Andre van de Raw Milk Company of Jan van Overesch ecologische landbouw

Omdat de melkfabriek de biologische melk nog niet apart ophaalde, zijn ze er kaas van gaan maken. En yoghurt. Met de huisverkoop daarvan kwam er ook vraag naar muesli en andere producten. Van het een kwam het ander en op het erf staat nu een grote boerderijwinkel. Daar horen ook bezorgroutes bij.

Boer Rob heeft er stage gelopen en kwam daar Gerrits dochter Henrieke tegen. Toen zij hier bij hem introk, startten ze ook hier in Salland met een bezorgroute als aanloop naar de eigen winkel. En zo is het gekomen!

We zijn Gerrit en de andere mensen van de Eerste nog steeds dankbaar voor alle hulp van tijdens de aanloop naar de winkel. Elke dinsdagavond is er op hun erf een rechtstreekse uitwisseling met de biologische boeren uit de Noordoostpolder. Er komt geen groothandel aan te pas en daar profiteren wij (en jullie!) ook van. De volgende ochtend brengt Gerrit ons zelf rechtstreeks de groente, yoghurt en kaas. En natuurlijk moeten de kleinkinderen dan even gedag gezegd worden. Op de foto Liselot.



Ingredienten

`Melk, stremsel (ook vegetarisch), zout

Productiemethode

  • Biologisch

Labels