IESSEL Cider
Dranken

De IESSEL ciderij maakt cider (vergist appelsap met ongeveer 6 % alcohol) van 100% sap van fruit uit hoogstamboomgaarden met oude rassen. De cidermakerij is gevestigd in de voormalige Abdij...


De IESSEL ciderij maakt cider (vergist appelsap met ongeveer 6 % alcohol) van 100% sap van fruit uit hoogstamboomgaarden met oude rassen. De cidermakerij is gevestigd in de voormalige Abdij Sion (Vulikerweg 6 te Diepenveen).

Doelstelling van de IESSEL ciderij is het verwaarden van het hoogstamfruit uit de IJsselstreek en op die manier bij te dragen aan het behoud van de boomgaarden en de daar aanwezige oude rassen.

We gebruiken daarom oude appelrassen die je niet zult vinden in de supermarkt. Neem de Kasseler Reinette, de English Winter Gold Pearmain of de Purpurroter Cousinot. Niet zomaar een appeltje, maar laatrijpe appels met een goede verhouding aan suikers, zuren en bitters om er een heerlijke friszure cider van te maken.

IESSEL Cider is verkrijgbaar:

- per fles a 0.5 l

- per 3 flessen a 0.5 l. in geschenkverpakking

- in fusten van 20 liter voor de horeca



Productiemethode

  • Gangbaar